Kuivat elintarvikkeet, kuten kaakaotuotteet, perunalastut, pähkinät, kahvi, mausteet sekä perunamuusi- ja maitojauhe sisältävät tyydyttämättömiä rasvahappoja, jotka härskiintyvät herkästi.
Hiilidioksidi hidastaa homesienten kasvua
Erityisesti homehtuminen ja kemiallinen hajoaminen heikentävät leipomotuotteiden laatua. Käyminen voi olla ongelma esimerkiksi täytetyissä piirakoissa ja leivissä. Koska leipomotuotteissa veden aktiivisuus on tyypillisesti matala, mikro-organismit hometta lukuun ottamatta eivät yleensä aiheuta ongelmia.
Homesieni on aerobinen mikrobi, joka voidaan pitää tehokkaasti hallinnassa pakkaamalla tuote hiilidioksidia sisältävään suojakaasuun ja pitämällä pakkauksen happipitoisuus alhaisena (alle 1%). Siten tuotteen säilyvyys paranee useilla päivillä. MAPAX® ratkaisut soveltuvat erityisen hyvin ruisleivälle, makeille leipomotuotteille, erilaisille piirakoille ja esipaistetuille leiville.
Leipomotuotteet
Suuri määrä hiilidioksidia wienerleipien ja muiden kuorrutettujen leipomotuotteiden pakkauksissa voi heikentää kuorrutteen ulkonäköä, koska hiilidioksidi liukenee kuorrutteen sisältämään rasvaan, jolloin se tavallaan sulaa pois.
Tuotteen ulkonäkö voidaan suojata tasapainottamalla hiilidioksidipitoisuutta typellä. Yhdessä sopivan pakkausmateriaalin kanssa MAPAX® antaa vielä tehokkaamman suojan kosteuden haihtumista ja adsorptiota vastaan.
Herkästi pilaantuvat kuivat elintarvikkeet
Äidinmaidonkorvikejauheen kaltaisten, erittäin herkästi pilaantuvien kuivaelintarvikkeiden pakkauksissa happipitoisuus saa olla enintään 0,2 prosenttia. Hapettumista voidaan ehkäistä tehokkaasti korvaamalla pakkauksessa oleva happi typellä (N2), hiilidioksidilla (CO2) tai niiden seoksella.