Öljyn suojelemiseksi ja sen stabiliteetin parantamiseksi happi ei saisi päästä kosketuksiin tuotteen kanssa missään tuotantoprosessin vaiheessa. Maailmanlaajuisesti yleistyvä suuntaus on korvata rankat fyysiset tai kemialliset säilytysmenetelmät hellävaraisemmilla vaihtoehdoilla. Myös elintarviketeollisuus luottaa yhä enemmän typpeen hapettumisen aiheuttaman haasteen voittamisessa.
Hapen poistamiseen tuotteesta käytetään kuplitusta eli syöttämällä nesteeseen kaasua. Kuplituksessa prosessinesteeseen lisätään kaasua pieninä kuplina kemiallisen tai biologisen reaktion voimistamiseksi kasvattamalla kahden faasin välistä pinta-alaa. Kuplitus on nopeaa ja tehokasta, ja se voidaan toteuttaa prosessiympäristössä joustavasti.
Typpi on alkuaine.Koska se on inertti kaasu, se ei reagoi suoraan tuotteen kanssa. Sitä käytetään korvaamaan ilma (ja siten myös happi) ja vesihöyry hapettumisen estämiseksi.